RSS

Nature of Wires – Modus (Analogue Trash 16 August 2019)

20 Jul

Νέο άλμπουμ ανακοίνωσε το Βρετανικό synthpop σχήμα Nature of Wires.

Θα είναι διπλό, με τίτλο “Modus” και ημερομηνία κυκλοφορίας 16 Αυγούστου ενω η κυκλοφορία του θα γίνει μέσω της εταιρίας Analogue Trash απο το Manchester. Περιλαμβάνει 18 κομμάτια, και είναι επηρεασμένο απο την synthpop της δεκαετίας του 80 αλλά και κάπως σκοτεινό. Το άλμπουμ έχει τις ρίζες του στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν η μπάντα βρισκόταν στην δημιουργική της ακμή.

Πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ, οι Nature of Wires φροντίζουν να μας ανοίξουν την όρεξη με το single “Madame Serena” το οποίο συμπεριλαμβάνει ένα ΕΒΜ remix από τους Leaether Strip και άλλα δύο τραγούδια, το “Every Single Sun” και το remix του “First Light“ από τους Αγγλους Mesh.

Οι Nature of Wires δημιουργήθηκαν το 1986 στο Herefordshire. Στην αρχική σύνθεσή τους ήταν ο Gary Watts (πλήκτρα και programming) και ο Andrew Stirling-Brown (φωνητικά). Η μπάντα έκανε μια παύση το 1994 μέχρι που ανασχηματίστηκε το 2015. Το 2016 κυκλοφόρησαν το “Cyber ​​Rendezvous“ με την Καλιφορνέζα CountessM στα φωνητικά, που ήταν και το πρώτο τους άλμπουμ από το “Modus Operandi” του 1993. Οι ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος ενισχύθηκαν με την προσθήκη του Tim Powell-Tuck σε ηλεκτρονικά τύμπανα, περιόδευσαν τν Μεγάλη Βρετανία ενω εμφανίστηκαν και στο BBC.

“Εχουν περάσει 33 χρόνια απο τότε που δουλεύαμε το “Modus” και περιλαμβάνει τραγούδια που γράφτηκαν μεταξύ του 1986 και του 1993, και που αναδημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του 21ου αιώνα. Θα θέλαμε να ακούμε το άλμπουμ μετά απο 20 χρόνια και να είμαστε ικανοποιημένοι γιατι κάναμε το καλύτερο δυνατό”, λέει Gary Watts.

“Έτσι, έχουμε επιλέξει μερικούς κορυφαίους – τον Steve Whitfield (The Cure, The Mission, Shed Seven, Terrorvision, Jah Wobble, The Flowers of Romance) και τον Mike Marsh (Calvin Harris, OMD, Human League, Chemical Brothers, Moby, Shamen, Massive Attack, Erasure, 808 State, The Prodigy, Depeche Mode). To artwork είναι του εξαιρετικά ταλαντούχου Vlad McNeally. Είναι ενας αποχαιρετισμός στα νεότερα χρόνια μας και στον ήχο που δημιουργήσαμε εκείνη την εποχή.”

Το πρώτο CD διαθέτει 8 δικά τους τραγούδια, σφυρηλατημένα κατά τη διάρκεια μιας προσωπικής και μουσικής αλλαγής, και έχουν μια εντυπωσιακή σαφήνεια στην μουσική και τους στίχους. Αλλά τώρα που μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τελευταία λέξη της μουσικής τεχνολογίας, οι Nature of Wires έχει εξευγενίσει και επανερμηνεύσει τον ψυχισμό  και την έννοια κάθε τραγουδιού, δημιουργώντας κάτι που αντανακλά μια συναρπαστική εποχή της electronica αλλά και της χορευτικής μουσικής, παραμένοντας ομως πιστό στην synth σκηνή.

Στο δεύτερο CD, οι Nature of Wires φρόντισαν να γίνει μια εναλλακτική εκτέλεση των τραγουδιών του πρώτου CD απο τους Leaether Strip και Mesh, την Αγγλική post-punk μπάντα των Klammer καθως και των ομόσταβλών τους στην δισκογραφική εταιρία Room 1985, The Cowls και AtomZero.

Εφαρμόζοντας ο καθένας απο αυτούς το δικό του όραμα, αλλά παραμένοντας πιστό και στο πνεύμα του πρωτότυπου, επανεκτέλεσαν τα τραγούδια μεσα απο τα δικά τους στυλ, ολοκληρώνοντας την ιστορία ιστορίας που στηρίζει το “Modus“.

Υπάρχει μια αίσθηση ολοκλήρωσης στο Modus, καθώς και μια δήλωση της πρόθεσης να αναγεννηθούν οι Nature of Wires, η οποία συνάδει με το παρελθόν με ένα ένδοξο και θετικό τρόπο και προετοιμάζεται για ένα συναρπαστικό μέλλον.

Το πρώτο CD παρουσιάζει την ρετρό-electro, την ελαφρύτερη πλευρά της μουσικής μας, επηρεασμένη από την synth-pop της σκηνής της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Μια «οριστική» έκδοση του υλικού που είχαμε τότε, αλλά με ένα σύγχρονο πλεονέκτημα. Συγκεντρώνει τον πυρήνα των τραγουδιών που αγάπησαν οι παλιότεροι οπαδοί μαςων αγαπημένων μας φίλων απο το πρώτο τραγούδι που γράψαμε μέχρι εκείνο που έμεινε ημιτελές το 1993 και που τελικά ολοκληρώθηκε 20 χρόνια αργότερα! Δεν θεωρήσαμε το δεύτερο CD απλά ως μια συλλογή από remixes, αλλά σαν ενα λειτουργικό σύντροφο ή τον δίδυμο του “Modus”.Εδω δεν έχουμε ενα απλό διπλό άλμπουμ“, λέει ο Andrew Stirling-Brown.

Οι Nature of Wires έχουν εμφανιστεί με πολλούς σπουδαίους ηλεκτρονικούς καλλιτέχνες, όπως οι Empathy Test, οι Leaether Strip, οι Aesthetic Perfection, Lord of the Lost, The Frixion, ο Rodney Cromwell και οι Vieon. Εχουν ρεμιξάρει ακόμα τραγούδια των Massive Ego, Leaether Strip, Sigue Sigue Sputnik Electronic, Disctain, Precog, Advance, Freakangel,  Machine Rox και Vogon Poetry.

Στις 16 Αυγούστου, το LP “Modus” θα κυκλοφορήσει παντού ψηφιακά και ως 2CD digipak. Οποιος θέλει, μπορει να προπαραγγείλει το άλμπουμ μέσω του Bandcamp ενω είναι ήδη διαθέσιμο το single “Madame Serena”.

Οι Nature of Wires θα βγουν για περιοδεία στην Βρετανία από τα τέλη Ιουλίου έως τον Νοέμβριο.

TOUR DATES
Jul 27  LONDON – Hope & Anchor, Islington (with 1i2c, I Am Warface & The Rude Awakening)
Aug 9  EASTNOR, Herefordshire – LakeFest (with Kaiser Chiefs, Bluetones & Bez)
Aug 17 LEDBURY, UK – Nestfest
Sep 20 BERLIN – The Mazen (with The Pink Diamond Revue, LegPuppy & e-bit)
Sep 21 LEIPZIG – Noch Besser Leben (with The Pink Diamond Revue & LegPuppy)
Oct 12 COLOGNE, Germany – Wachsfabrik (with Bandmachine)
Oct 18  BIRMINGHAM – The Mill, Digbeth (with Among the Echoes & Toyah)
Nov 8   BIRMINGHAM – Scruffy Murphy’s (with Vieon, Among the Echoes & Vain Machine)
Nov 9   LONDON – Beat:Cancer Festival 2.0, Electrowerkz

 
Leave a comment

Posted by on July 20, 2019 in Electronic

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: