RSS

Περι διασκευών…

20 Sep

Βλέπω μια τηλεοπτική σειρά η οποία λέγεται “Russian Doll”.

Είναι μια σειρά 8 επεισοδίων στην οποία η πρωταγωνίστρια Nadia Vulvokov (Natasha Lyonne) πεθαίνει κάθε μέρα και ξεκινά η ζωή της απο το πάρτυ των 36ων γενεθλίων της .

Η σειρά είναι γεμάτη απο τραγούδια, οπως το “Gotta Get Up” του Harry Nilsson, το “Crimson and Clover” των Tommy James & The Shondells, το πολύ ωραίο “Shallow Tears” των Light Asylum και άλλα πολλά…

Μέσα σε αυτά, στο τρίτο επεισόδιο άκουσα την διασκευή ενός τραγουδιού που γνώριζα και πέρασα αρκετή ώρα προσπαθώντας να θυμηθώ απο ποιόν το ειχα ακούσει.

Εδω το λέει η Αγγλογερμανίδα Anika η οποία έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ εκ των οποίων τα δύο στην εταιρία Sacred Bones.

To τραγούδι που με ειχε βάλει στην πρίζα είναι το “I Go To Sleep” και κάποια στιγμή θυμήθηκα την φωνή της Chrissie Hynde και σκέφτηκα «μα ναί! Είναι Pretenders!!!»

Πήγα λοιπον και το έβαλα να το ακούσω απο την κυκλοφορία των Pretenders του 1981.

Σκέφτηκα πως τελικά η Chrissie (η οποία έχει και νέα κυκλοφορία αυτο τον καιρό) τελικά έγραφε κομματάρες μιας και μου αρέσει πολύ και το “Thin Line Between Love & Hate”.

Βάζω εδω εναν * για να επανέλθω αργότερα σε αυτό το τραγούδι.

Καθώς άκουγα το “I Go To Sleep” βλέπω το όνομα Ray Davies στους συντελεστές του τραγουδιού.

Γνώριζα φυσικά οτι η Hynde εβγαινε με τον Davies και κατάλαβα οτι ηρθε η ώρα να μάθω μερικά πράγματα.

Οντως το τραγούδι ειναι του Ray Davies και οι Pretenders το ηχογραφούσαν οσο η Hynde τα ειχε μαζί του αλλά οι Kinks δεν το κυκλοφόρησαν.

Το πρωτοκυκλοφόρησε ενα Αγγλικό beat συγκρότημα της δεκαετίας του ‘60 που λεγόντουσαν The Applejacks αλλά οι Kinks δεν το ηχογράφησαν ποτέ.

Μόνο η demo εκτέλεση του Davies υπάρχει ως bonus σε κάποιες επανεκδόσεις…

Το 1967 το “I Go to Sleep” το είπε η Γερμανίδα τραγουδίστρια Marion σε παραγωγή του παραγωγού των Troggs, Larry Page ο οποίος ήταν και μάνατζερ των Kinks, οπότε καταλάβαμε πως έφτασε στην κοπέλα το τραγούδι.

Οι Pretenders λοιπόν το κυκλοφόρησαν το 1981 ως σιγκλάκι  απο το δεύτερο άλμπουμ τους Pretenders II με flipside το “Louie Louie” και το “The English Roses” ηχογραφημένα ζωντανά.

Και έρχομαι στον *

Εκει που έλεγα λοιπόν οκευ, το “I Go To Sleep” είναι του Davies αλλά τουλάχιστον το “Thin Line Between Love & Hate” ειναι δικό της, σκέφτηκα «λες να μην είναι?»

Ε ναι λοιπόν… το τραγούδι “Thin Line Between Love and Hate” ανήκει σε ενα ΝεοΥορκέζικο συγκρότημα που λεγόντουσαν Persuaders και το κυκλοφόρησαν το 1971.

Δεν πειράζει, κι οι διασκευές είναι για να μαθαίνουμε…

 
Leave a comment

Posted by on September 20, 2019 in Music

 

Leave a comment